back to projectsInvibio IGTCX Headquarters

Category Commercial,
Industrial,
M&E,
Client Invibio Ltd
Value £1,150,000
Consultants Harrison & Pitt Architects
Completion 2009

This Design & Build project designed by HPA Architects of Lancaster with Structural engineering by Addison Projects and Mechanical & Electrical by Pinington provides open plan office space, design studio and four laboratories linked over two floors to the existing Headquarters.
Using steel frame and suspended floor construction, SFS Walling system to the external envelope cladded in Kingspan Optimo panels and aluminum windows. To the interiors high class structural silicone sealed glazing system was installed for the link corridors. Internal walls were constructed out of acoustic metal partitioning providing meeting rooms, toilets and changing rooms.
A fully sustainable Mechanical and Electrical installation was provided incorporating a heat recovery system for heating and cooling the building via air handling units with a fully controlled lighting system which provided the most energy efficient solution for this particular scheme. All services are linked to an independent BMS system.

Similar Projects

Myerscough College FFIT Phase 1

The existing farm buildings were demolished, in place a new state of the art Beef Unit constructed with modern agricultural and innovative feeding and cattle monitoring systems installed. In addition there was a new farm slurry storage and pumping facility installed to handle all the farms animal waste. The project was a design and build […]

read more

Surefreight

This project was a complete blank canvas in so far as the land was a section of unused and undeveloped land on an industrial estate close to Heysham Ferry Port. Pinington were employed to remediate the site and construct a new regional office, meeting room, conference and training suite and HGV workshop on the site. […]

read more

New Fylde Coast Manufacturing buildings

Pinington were appointed by the international company Victrex to provide two buildings on their chemical industrial site. The WAB building is a large machine shop with in house training and personnel facilities. The control building was a purpose built control room building, built solely for the purpose of controlling a multi-million pound investment the company […]

read more

Hadwins Audi

The project comprised of two phases to provide a new workshop and valet centre and total refurbishment of the existing showroom. Phase 1¬†Demolition of the old valet centre and erection of a new 10 bay workshop and parts department including adapting part of the old building incorporating a new MOT testing facilities, canteen and toilet […]

read more

Contact Us

Please use the form to contact us. By filling out this form, you are agreeing for us to use your details to contact you. We will only use this information to support your enquiry and it will not be used for any other purpose.